головна сторінка сайту Бібліотека МНАУкарта сайту Бібліотека МНАУпошук по сайту Бібліотека МНАУ
БІБЛІОТЕКА МИКОЛАЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


              

Корисні посилання

ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ

РЕПОЗИТАРІЙ МНАУ

Неформальна та інформальна освіта

 

Наукометричні бази даних

ОГОЛОШЕННЯ

Миколаївський національний аграрний університет отримав доступ до міжнародної наукової бази даних Web of Science, Scopus та Science Direct за кошти держбюджету.

Миколаївський національний аграрний університет отримав повнотекстовий доступ до найбільшого наукового видавництва Springer Nature.

Бібліотека МНАУ отримує друковані варіанти іноземних наукових журналів "Landbauforschung Applied Agricultural and Forestry Research" та "Studies in Agricultural Economics" присвячені аграрним наукам.

Адреса бібліотеки МНАУ:

54010, м. Миколаїв,
вул. Ген. Карпенко, 73, Навчальний корпус №1
Тел.: (0512) 34 11 40
library@mnau.edu.ua

Реквізити для оплати послуг бібліотеки МНАУ

Призначення платежу:

інформаційно-бібліотечні  послуги від ПІБ МНАУ

Код ЄДРПОУ 00497213
Банк Державна казначейська служба України, м. Київ

МФО 820172

Р/р UA 86 820172 0313 21100 1 2020 18287
Кошти, що отримуються від господарської діяльності

Бібліотека МНАУ у соціальних мережах:

- КАЛЕНДАР

Українське ділове мовлення. Календар свят

Віртуальна виставка

 

       

 

Абрамов В. В., Тонкошкур М. В. Історія туризму. Харків : ХНАМГ, 2010. 294 с. URL: https://tourlib.net/books_history/abramov.htm

Підручник присвячений питанням становлення та розвитку туризму як у світовому масштабі, так і на національному рівні. У книзі викладені основні етапи розвитку туризму, дана глибока й детальна характеристика кожного з них. Особливу увагу приділено питанням розвитку туристської інфраструктури. Матеріали підкріплені фактичними та статистичними даними. Важливе місце в структурі книги посідає «Біографічний словник», у якому зібрана й систематизована інформація про більш ніж 650 мандрівників, альпіністів, туристів, організаторів і працівників туристської галузі та інших представників сфери туризму.

Призначений для студентів вищих навчальних закладів туристського профілю. Може бути корисним для працівників сфери туризму, аспірантів, викладачів та всіх, хто цікавиться питаннями розвитку туризму.

 

 

Далі...

        

 

Баєв В. В. Основи туроперейтингу : навчальний посібник. Київ : ДП "Вид. дім "Персонал", 2016. 156 с. URL: https://maup.com.ua/assets/files/lib/book/osnovy_turoperating.pdf htm

У навчальному посібнику розглянуто основні складові навчальної дисципліни "Туроперейтинг". Висвітлено основи туроперейтингу, туроперейтинг та агентський бізнес в туризмі, технологію створення туристичного продукту та формування його асортименту, правила формування програм перебування туристів, організацію обслуговування клієнтів, рецептивний, ініціативний та консолідований туроперейтинги, організацію туристичних подорожей туроператором.

Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів. Буде корисним для працівників підприємств туристичної індустрії.

 

Далі...

 

Брич В. Я. Туроперейтинг : підручник. Тернопіль : Екон. думка ТНЕУ, 2017. 440 с. URL: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/29697/1/%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%87.pdf

Підручник сприятиме формуванню у студентів теоретичних та практичних знань з питань туроперейтингу. У виданні розкрито особливості організації діяльності туроператора, охарактеризовано технологічні процеси проектування, розробки та збуту турпродукту, висвітлено особливості співпраці туроператора з постачальниками та діловими партнерами, розкрито фінансові та облікові аспекти туроперейтингу, виявлено критерії оцінки якості комплексного туристичного обслуговування, висвітлено можливості інформаційних технологій в діяльності туроператора.

Підручник рекомендовано для студентів напряму підготовки «Туризм» галузі знань «Сфера обслуговування», викладачів, аспірантів та фахівців, які вивчають питання туристичної індустрії.

Далі...

 

Брусільцева Г. М., Зима О. Г. Правове регулювання туристичної діяльності : навчальний посібник. – Харків : ХНЕУ, 2019. 214 с. URL: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22468

Розкрито правові засади здійснення туристичної діяльності; проаналізовано міжнародно-правові акти в сфері туризму. Особливу увагу приділено питанням правового статусу суб'єктів туристичних правовідносин, порядку та сутності легалізації суб'єктів туристичної діяльності, механізму договірних відносин у туристичній діяльності, правовим засадам захисту прав учасників туристичних відносин та їхній відповідальності. За тематикою кожного розділу запропоновано завдання для практичної та семінарської роботи.

Рекомендовано для студентів економічних закладів вищої освіти.

 

 

Далі...

 

Козловський Є. В. Правове регулювання туристичної діяльності : навчальний посібник. Київ : ЦУЛ, 2020. 272 с. URL: https://cul.com.ua/preview/prav_tur.pdf

У навчальному посібнику розглянуто загальні питання правового регулювання міжнародного туризму, особливості українського та іноземного туристичного законодавства, структуру та напрями діяльності Всесвітньої туристичної організації, основні види та функції туристичних формальностей. Визначено форми та методи державного регулювання туристичної діяльності, правові, організаційні та соціально-економічні засади реалізації державної політики в галузі туризму. Детально описано процедури реєстрації, ліцензування, стандартизації та сертифікації підприємств сфери туризму в Україні, встановлено проблеми розвитку договірних відносин туроператорів з постачальниками послуг, агентами, споживачами.

Призначений для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, наукових працівників, аспірантів, а також усіх, хто цікавиться питаннями правового регулювання туристичної діяльності.

Далі...

 

Влащенко Н. М. Інноваційні технології у ресторанному, готельному господарстві та туризмі: навчальний посібник. Харків : ХНУМГ, 2018. 373 с. URL: https://tourlib.net/books_ukr/vlaschenko.htm

Досліджено інноваційні методи управління персоналом, матеріальними ресурсами, інформацією, впровадження інфраструктурних і технологічних та інших інновацій у діяльність ресторанних, готельних та туристських підприємств. Наведено вітчизняний та закордонний досвід впровадження інновацій на підприємствах зазначеної сфери.

Навчальний посібник розрахований на студентів і викладачів спеціальностей «Готельна і ресторанна справа», «Туризм», фахівців із ресторанного, готельного господарства, туризму, науковцям і практикам, які працюють у галузі управління інноваціями, а також для всіх, хто цікавиться цією проблематикою.

 

 

Далі...

 

Горіна Г. О. Державне управління туристичною діяльністю : навчальний посібник. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. 110 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2259/1/2021_NP_Gorina_%20DUTD.pdf

У навчальному посібнику розглядаються питання, пов'язані з розкриттям основних засад державної політики та інституційного забезпечення державного управління туристичною діяльністю; наведенням інформації щодо нормативно-правового забезпечення державного управління туристичною діяльністю; висвітленням особливостей нормативно-правового регулювання міждержавного співробітництва України в галузі туризму.

Призначено для здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів, спеціалістів сфери туризму та рекреацій.

 

 

Далі...

 

 

Гуменюк Г. М. Організація туристичних подорожей : навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : НАІР, 2014. 364 с. URL: http://194.44.152.155/elib/local/sk799616.pdf

Навчально-методичний посібник "Організація туристичних подорожей" розроблений відповідно до робочої програми дисципліни. В ньому визначено умови та принципи діяльності туристичних підприємств на ринку України, технологію організації та умови здійснення туристичних подорожей, організацію транспортних подорожей та перевезень, правила виконання туристичних формальностей, забезпечення безпеки туристичних подорожей та виконання претензійної роботи.

Навчально-методичний посібник пропонується для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати в галузі туризму, викладачів, фахівців сфери туристичних та екскурсійних послуг.

 

Далі...

 

Економіка рекреації та туризму : навчальний посібник / О. А. Сущенко та ін. Харків : ХНЕУ, 2021. 345 с. URL: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26223

Розглянуто теоретичні основи економіки рекреації та туризму, особливості формування рекреаційних комплексів, економічні аспекти рекреаційної діяльності. Досліджено принципи функціонування туристичного ринку та визначено особливості створення туристичного продукту. Значну увагу приділено питанням діяльності туристичних підприємств, зокрема, інноваційно-інвестиційним аспектам їхнього функціонування, мотивації персоналу, формуванню собівартості продукту, ціноутворенню та прибутковості процесу надання туристичних послуг. Охарактеризовано види та форми ризику, властивих туристичному бізнесу, окреслено проблеми забезпечення економічної безпеки туристичного підприємства.

Рекомендовано для студентів спеціальності 242 "Туризм".

 

Далі...

 

Мазаракі А. А., Мельниченко С. В., Михайліченко Г. І., Ткаченко Т. І. Інновінг в туризмі : монографія. Київ : КНТЕУ, 2016. 532 с. URL: https://knute.edu.ua/file/MjExMzA=/f847c0a5a302fe60ccf9e3463100472d.pdf

У монографії викладено.теоретико-методологічні засади інновінгу в туризмі, розкрито ґенезу інноваційних теорій, визначено напрями трансформації процесів управління і гармонійного розвитку туристичних підприємств, фактори інноваційних змін та особливості формування інноваційних стратегій туристичних підприємств.

Видання призначено для науковців, викладачів, працівників туристичної сфери і тих, хто цікавиться питаннями інноватики туризму.

 

 

 

 

 

Далі...

 

Клапчук В. М., Мендела І. Я. Курортна справа: організація, територіальне управління, стратегічне планування : навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 278 с. URL: http://hdl.handle.net/123456789/8474

У навчально-методичному посібнику викладено навчальну програму, лекційний матеріал, індивідуальні та тестові завдання, питання для самостійної роботи студентів, список рекомендованої літератури з дисциплін «Організація санаторно-курортної справи», «Управління санаторно-курортними територіями», «Стратегічний маркетинг», «Стратегічний менеджмент». Лекційний матеріал послідовно розкриває об'єкт-предметну сутність навчальних дисциплін, дає уяву про організацію, особливості та тенденції розвитку курортного господарства.

Для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати у курортній сфері, викладачів вищих навчальних закладів, а також фахівців, що займаються організацією курортного господарства України.

 

 

Далі...

 

Корж Н. В., Басюк Д. І. Управління туристичними дестинаціями : підручник. Вінниця : ПП«ТД Едельвейс і К, 2017. 322 с. URL: https://tourlib.net/books_ukr/korzh.htm

У підручнику відображено сучасні науково-праксеологічні підходи до генезису поняття, структури та механізмів управління туристичними дестинаціями різного масштабу на засадах стійкого розвитку.

У змісті розкриваються основи формування дестинацій, принципи, функції та механізми управління ними, основні аспекти конкурентоспроможності туристичних дестинацій різних рівнів в умовах забезпечення їх сталого розвитку, особливості управління маркетингом туристичних дестинацій. Всі розділи містять практичні завдання, тести, контрольні питання. Розглядаються приклади кращих світових та вітчизняних практик формування та управління розвитком туристичних дестинацій.

Підручник розрахований на здобувачів вищої освіти, науковців, управлінців, працівників сфери туристичної індустрії та тих, хто цікавиться питаннями туризму та його регіональним розвитком.

Далі...

 

Кравець О. М. Курортологія : підручник. Харків : ХНУМГ, 2017. 167 с. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/141489399.pdf

У підручнику висвітлено теоретичні та практичні основи курортології і санаторно-курортного лікування. Надано класифікацію та характеристику курортних ресурсів, розглянуто провідні лікувальні методики й особливості лікувально-оздоровчого туризму. Особливу увагу приділено специфіці матеріально-технічної бази санаторно-курортних та оздоровчих закладів та управлінню їхньою діяльністю.

Підручник відповідає програмі курсу «Курортологія». Узагальнений та систематизований матеріал подано зважаючи на сучасний світовий та національний досвід у галузі санаторно-курортної справи.

Підручник розраховано на студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Менеджмент», науковців і практиків, які працюють у галузі управління санаторно-курортними закладами.

 

Далі...

 

Кравець О. М., С. І. Байлик Організація анімаційних послуг в туризмі : навчальний посібник. Харків : ХНУМГ, 2017. 335 с. URL: https://tourlib.net/books_ukr/kravec.htm

У виданні розкриті основи організації та управління анімаційною діяльністю на підприємствах індустрії гостинності та туризму, зокрема організації анімації (за видами). Надані методики розроблення анімаційних програм, наведені ігри для різних вікових груп туристів. Особливу увагу приділено організації дозвілля відпочиваючих – проведенню рухливих ігор на спортивних майданчиках, у басейні.

Розраховано на студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Менеджмент», викладачів, керівників та менеджерів підприємств індустрії гостинності.

 

 

Далі...

 

Любіцева О. О. Методика розробки турів : навчальний посібник. Київ : Альтерпрес, 2003. 104 с. URL: http://elcat.pnpu.edu.ua/docs/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D1%96%D1%86%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf

Розглядаються поняття туристичного продукту та туру як основного ринкового продукту діяльності туристичних підприємств, дається класифікація турів, принципи та критерії їх розробки. Основна увага приділена методиці розробки туру: від ідеї створення, основаній на маркетингових дослідженнях попиту та пропозиції на певному ринку туристичних послуг, та інформаційного забезпечення розробки - до проведення переговорного процесу та укладання угод, які забезпечують організацію туру. Виділені основні етапи розробки туру та запропоновані методи, найефективніші на кожному з виділених етапів. Приділено увагу кон'юнктурі туристичного ринку та маркетинговим дослідженням, які повинні провадитись туристичним підприємством і супроводжувати всі етапи: від розробки до впровадження та просування турпродукту на ринку туристичних послуг.

Посібник рекомендований для студентів вищих навчальних закладів фаху "менеджмент туризму" та практичних працівників туристичної сфери.

 

Далі...

 

Менеджмент туристичної індустрії : підручник / В. П. Руденко та ін. Чернівці : Чернівецький національний університет, 2019. 504 с. URL: https://www.researchgate.net/profile/Valentina-Pidgirna/publication/339900144_Menedzment_turisticnoi_industrii/links/5e6b4ac892851c6ba7fda8f6/Menedzment-turisticnoi-industrii.pdf

У запропонованому виданні викладені основи менеджменту природоохоронної діяльності, що передбачає організацію системи суспільних заходів у двох взаємопов'язаних і нерозривних найважливіших сферах: з одного боку, у пізнанні, цілеспрямованому формуванні та управлінні складними природно-ресурсними процесами та тенденціями, з другого боку, у здійсненні збалансованого керування природоохоронними підприємствами та природо користувачами.

Для студентів та викладачів вищих навчальних закладів.

 

 

Далі...

 

Шандор Ф. Ф., Кляп М. П. Сучасні різновиди туризму : підручник Київ : Знання, 2013. 334 с. URL: https://westudents.com.ua/knigi/615-suchasn-rznovidi-turizmu-klyap-mp.html

Автори підручника досліджують соціальний феномен туризму в сукупності його проявів: туристичної діяльності й поведінки, туристичних груп та організацій, соціальних систем і соціального інституту туризму. Підручник також сприятиме підготовці висококваліфікованих туризмознавців, які зможуть забезпечити високий рівень ефективності системи управління та конкурентоспроможності підприємств туристичної індустрії.

Для студентів, що навчаються за фахами: туризм, менеджмент туристичної діяльності, менеджмент готельно-ресторанної справи, туризмознавців, а також для працівників готельно-ресторанного бізнесу та туризмології.

 

 

Далі...

 

Організація туризму : підручник / І. М. Писаревський та ін. Харків : ХНАМГ, 2008. 541 с. URL: https://tourlib.net/books_ukr/pysarevsky.htm

У підручнику розглянуто сутність організації туризму як функції менеджменту, нормативно-правова база регулювання туристської діяльності, організаційні засади створення та державне регулювання діяльності туристських підприємств, особливості створення туристського продукту, а також взаємодія туристських підприємств з постачальниками туристських послуг в умовах функціонування туристської індустрії.

Рекомендовано для студентів спеціальностей «Туризм», «Готельне господарство», «Менеджмент організацій» спеціалізації «Менеджмент готельного, курортного та туристського сервісу».

Видання буде корисним для студентів, що навчаються за іншими спеціальностями у галузі туризму, а також аспірантам і викладачам вищих навчальних закладів, широкому колу фахівців, які цікавляться питаннями організації туризму.

Підручник відповідає програмі курсу «Організація туризму», затвердженій Міністерством освіти і науки України.

Далі...

Барна Н. В., Коротєєва А. В. Інклюзивно-реабілітаційний туризм : посібник. Київ, 2020. 124 с. URL: https://www.sgpinfo.org.ua/sites/default/files/pdf/inklyuzyvnyy_turyzm_.pdf

Посібник містить теоретичні та практичні питання щодо впровадження соціальної інклюзіі в галузі туризму, він стане у пригоді керівникам туристичних агенцій, працівникам соціальних служб, місцевих органів влади, громадських організацій та працівникам навчальних закладів, які готують фахівців у сфері туризму та готельно-ресторанної справи.

Структура та зміст посібника побудовано також з урахуванням сегменту екологічного туризму, зразки практичного досвіду спрямовані на формування умінь в наданні різноманітної підтримки людям з інвалідністю в інтегрованому середовищі.

Посібник розроблено за підтримки проекту ПМГ ПРООН-ГЕФ "Розширення можливостей людей з особливими потребами через застосування сучасних інструментів соціальної інклюзії та жіночого лідерства на засадах збалансованого розвитку в Україні".

 

 

Далі...

 

Організація туризму : підручник / Л. М. Алексеєнко та ін. Тернопіль : ТНЕУ, 2017. 448 с. URL: http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24548

Підручник сприятиме формуванню у студентів теоретичних та практичних знань з питань організації туризму. Розглянуто особливості регулювання туризму на міжнародному та національному рівнях, охарактеризовано організаційні засади створення та діяльності туристичного підприємства, описано технологічний процес проектування, розробки та збуту тур продукту, висвітлено особливості співпраці туристичного підприємства з постачальниками та діловими партнерами, розкрито особливості організації послуг транспортування, розміщення, харчування та екскурсійного обслуговування туристів, висвітлено можливості інформаційних технологій в організації туризму.

 

 

 

Далі...

 

Організація туристичної діяльності: методика та практика : навчальний посібник / Г. А. Богатирьова, О. А. Ніколайчук, О. М. Романуха, К. В. Снігур. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 159 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2076/

У навчальному посібнику розглядаються питання, пов'язані з розкриттям сутності організації туристичної діяльності як соціально-економічного явища з урахуванням особливостей діючого в Україні законодавства і розвитку національної економіки; організації екскурсійної роботи та методичних засад проектування екскурсій; управління бізнес-процесами в туристичній діяльності; територіальної організації туризму.

Призначено для здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів, спеціалістів туристичної галузі.

 

 

 

Далі...

 

Пестушко В. Ю. Туризм. Вступ до фаху : навчальний посібник. Київ : НАУ, 2015. 276 с. URL: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/42805

У навчальному посібнику викладено основні теоретичні заса-ди сучасного туризму, показано його багатогранність як суспіль-ного явища, галузі економіки, виду економічної діяльності та професії. Висвітлено суспільні функції туризму, а також фактори та умови його розвитку. Подано відомості про класифікацію туризму, розглянуто суб'єкти та об'єкти індустрії туризму й туристичної діяльності. Розкрито форми та засоби регулювання туристичної діяльності. Для студентів вищих навчальних закладах.

 

 

 

 

Далі...

 

Поколодна М. М. Організація екскурсійної діяльності : підручник. Харків : ХНУМГ, 2017. 180 с. URL: https://core.ac.uk/reader/141489400

У підручнику описано основні складові організації екскурсійної діяльності, визначено види екскурсійних послуг, розглянуто технологічні, методичні та технічні вимоги щодо створення та проведення екскурсій, професійні вимоги до фахівців, що надають екскурсійні послуги.

Підручник рекомендовано студентам вищих навчальних закладів, які вивчають дисципліну, робітникам, які займаються плануванням та організацією екскурсійної діяльності та безпосередньо фахівцям екскурсійного обслуговування – гідам та екскурсоводам.

 

 

 

Далі...

 

Практичні рекомендації щодо комплексного управління якістю туристичних дестинацій. Концепції, реалізація та інструменти для організацій, що займаються. Мадрид, Іспанія : UNWTO, 2017. 278 с.

Ці Рекомендації були опубліковані завдяки роботі Програми управління дестинаціями і якістю Всесвітньої туристської організації (ЮНВТО) і підтримці Генерального секретаря пана Талеба Ріфаї. З огляду на досвід Організації в галузі забезпечення якості туристичних послуг, мета Програми - підвищувати фаховий рівень, прояснити основні поняття і розробити основні інструменти для підвищення якості в межах дестинацій (туристичних напрямків).

 

 

Спеціалізований туризм : навчальний посібник / Г. А. Богатирьова та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. 173 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2266/1/2021_Specialized_tourism.pdf

У навчальному посібнику викладено матеріал щодо процесів формування та розвитку спеціалізованих напрямів туристичної галузі, структури напрямів спеціалізованого туризму, його різновиди та особливості їх функціонування. Посібник містить шість розділів, в яких розміщено матеріал щодо традиційних та нових видів спеціалізованого туризму. .

При розробці навчального посібника було використано матеріали з навчальної та наукової літератури, перелік якої наведено у списках використаних джерел, а також накопичений досвід викладання профілюючих дисциплін на кафедрі туризму та країнознавства Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Призначено для здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів, спеціалістів туристичної галузі.

 

Далі...

 

Туризмологія: концептуальні засади теорії туризму : монографія. Київ : Академія, 2013. 368 с. URL: https://tourlib.net/books_ukr/turyzmologia.htm

Багатоманітність туризму як унікального суспільного явища і соціального інституту різновимірно розкриває теоретичний погляд, даючи концептуальне розуміння його цивілізаційної природи, ціннісної і смислотвірної основи, культурного значення, а також економічного, правового, етико-психологічного, педагогічного та інших сутнісно-функціональних аспектів. Він домінує у пропонованій монографії, яка є результатом багаторічної роботи провідних вітчизняних дослідників буттєвості туризму у його ретроспективному та сучасному вимірах. .

Для науковців, викладачів і студентів профільних вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться туризмом як особливо значущим цивілізаційним феноменом.

 

 

Далі...

 

Угоднікова О. І. Управління проєктами в туризмі : навч. посібник. Харків : Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова, 2021. 141 с. URL: https://eprints.kname.edu.ua/57435/

У навчальному посібнику розкрито процеси, методи та методологію управління проєктами в туризмі. Надаються основні теоретичні визначення поняття проєктного управління. Розкрито нормативно-правову базу забезпечення управління проєктами в туризмі як на міжнародному, так і на національному рівнях. Визначено цілі проєктного управління, проведено їх характеристику з урахуванням специфіки галузі туризму. Надаються рекомендації щодо підвищення ефективності реалізації проєктного управління у сучасних соціально-економічних умовах функціонування суспільства. .

Навчальний посібник призначений для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Менеджмент», викладачів, керівників та менеджерів підприємств індустрії гостинності, а також усіх, кого цікавить управління проєктами в туризмі.

 

Далі...

 

Феномен туризму: розмаїття сенсів : колективна монографія. Харків : Стильна типографія, 2019. 252 с. URL: http://internal.khntusg.com.ua/fulltext/PAZK/UCHEBNIKI/ФЕНОМЕН%20ТУРИЗМУ_PDF.pdf

Колективна монографія присвячена туризму як специфічній сфері життєдіяльності та соціокультурної практики сучасної людини. Автори досліджують філософськокультурологічні та соціально-економічні аспекти туризму, які пов'язані з виникненням нових сенсів зазначеного феномену. Зазначається, що феномен туризму набуває нової конфігурації, у результаті відбуваються модифікації як моделей туризму, так і методології дослідження. Розглядається гуманітарна складова, питання економічної теорії та практики в галузі туризму. Аналіз цих проблем окреслює перспективні напрями спеціалізованого туризму, що представлені у контексті нової взаємодії «суспільство – туризм – людина».

 

 

Далі...

 

Карягін Ю. О., Тимошенко З. І., Демура Т. О., Мунін Г. Б. Маркетинг турпродукту : підручник. Київ : Кондор, 2009. 394 с. URL: https://westudents.com.ua/knigi/600-marketing-turproduktu-munn-gb.html

У підручнику розглянуті практичні та теоретичні питання маркетингової діяльності, принципи створення та формування туристичного продукту на основі маркетингової теорії і практики сучасного господарювання. У ньому розкриваються теоретичне поняття, специфіка та особливості в туризмі, обґрунтовується концепція формування маркетингового механізму розробки і прийняття рішень у системі туризму; розкриваються методологічні основи організації функцій маркетингу в туристичній діяльності, обґрунтовується необхідність використання сучасних методів маркетингової діяльності, а також розглядаються сучасна концепція маркетингу як філософії бізнесу, принципи, функції і види маркетингу.

У розділах описані такі функції маркетингу: маркетингові дослідження, розробка стратегії маркетинг); продуктова і цінова політика, політика просування і продажу туристичного продукту, комунікаційна політика, контроль маркетингової діяльності та ін. Призначається для студентів, аспірантів, науковців і практиків, які займаються проблемами формування і розвитку ефективної системи туристичного продукту.

 

Далі...

 

Пошук

Актуально!

УВАГА!

 

Пропонуємо ознайомитись с переліком ключових слів, пов'язнаних з Цілями сталого розвитку, які рекомендується використовувати при написанні статей для видань, що індексуються у БД Scopus. 

 

Дистанційна освіта

На Google-диску створено папку "Дистанційна освіта". Науково-педагогічні працівники і здобувачі вищої освіти мають можливість отримати повнотекстові електронні версії навчальної літератури, надіславши запит на електронну пошту бібліотеки library@mnau.edu.ua

Чеклісти для дотримання академічної доброчесності

Міжнародний проєкт Bridge підготував чеклісти з переліком дій, які допоможуть провести дослідження та оприлюднити їх результати у доброчесний спосіб. Ознайомитися з ними можна за посиланнями:

Чекліст для наукового керівника

Чекліст для магістранта й аспіранта

Безкоштовний сервіс для самоперевірки на плагіат

Duplichecker

Бібліографічний сервіс «Grafiati»

Розпочато співпрацю із сервісом автоматичного оформлення бібліографічних посилань «Grafiati».

Навігатор по веб-ресурсам для аспірантів та науковців

Навігатор по веб-ресурсам для аспірантів містить зібрання корисних Інтернет-ресурсів, що стосуються різних аспектів підготовки та захисту дисертацій, посилання на електронну бібліотеку авторефератів дисертацій, наукометричні бази даних та інші ресурси вільного доступу.

Оновлено "Рекомендації щодо оформлення текстового документа до видання"

Перевидання методичних рекомендацій "Оформлення текстового документа до видання" випущено у зв'язку з введенням в дію ДСТУ 3017:2015 «Інформація та документація. Видання. Основні види. Терміни та визначення понять» та припиненням використання в Україні ББК і впровадження УДК (постанова Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 р. № 177).

УВАГА!

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК) припинено.

Перелік журналів, що індексуються у Scopus та Web of Science

Пропонуємо вашій увазі інформацію, яка може виявитися корисною при виборі науково-педагогічними працівниками журналу для публікації своїх результатів наукових досліджень.

Перелік наукових фахових видань України. Категорія «А» та «Б»

Реєстр наукових видань України

УВАГА! «Хижацькі» журнали!

Пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями як розпізнати такі видавництва та запобігти публікаціям у них.

Перевірка наявності видання у базі Web of Science

Міжнародні наукові бази даних Web of Science та Scopus: використання у науковому та навчальному процесі

АКЦІЯ!

Бібліотека Миколаївського національного аграрного університету протягом року проводить доброчинні акції «Підтримай бібліотеку» та «Подаруй книгу бібліотеці»

Далі...

 

  © 2009-2018 Бібліотека МНАУ