головна сторінка сайту Бібліотека МНАУкарта сайту Бібліотека МНАУпошук по сайту Бібліотека МНАУ
БІБЛІОТЕКА МИКОЛАЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


              

Корисні посилання

ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ

РЕПОЗИТАРІЙ МНАУ

Неформальна та інформальна освіта

 

Наукометричні бази даних

ОГОЛОШЕННЯ

Миколаївський національний аграрний університет отримав доступ до міжнародної наукової бази даних Web of Science, Scopus та Science Direct за кошти держбюджету.

Миколаївський національний аграрний університет отримав повнотекстовий доступ до найбільшого наукового видавництва Springer Nature.

Бібліотека МНАУ отримує друковані варіанти іноземних наукових журналів "Landbauforschung Applied Agricultural and Forestry Research" та "Studies in Agricultural Economics" присвячені аграрним наукам.

Адреса бібліотеки МНАУ:

54010, м. Миколаїв,
вул. Ген. Карпенко, 73, Навчальний корпус №1
Тел.: (0512) 34 11 40
library@mnau.edu.ua

Реквізити для оплати послуг бібліотеки МНАУ

Призначення платежу:

інформаційно-бібліотечні  послуги від ПІБ МНАУ

Код ЄДРПОУ 00497213
Банк Державна казначейська служба України, м. Київ

МФО 820172

Р/р UA 86 820172 0313 21100 1 2020 18287
Кошти, що отримуються від господарської діяльності

Бібліотека МНАУ у соціальних мережах:

- КАЛЕНДАР

Українське ділове мовлення. Календар свят

Віртуальна виставка «Теоретичні, економічні та практичні аспекти готельно-ресторанної справи»

РОЗДІЛ V. ТЕХНОЛОГІЯ ПРОДУКЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

 

 

     Баженова С. Е., Белінська К. О., Веселовська Т. Є. Кулінарна етнологія: кухня семи культур і не тільки: навчально-методичний посібник. Кам'янець-Подільський : Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020. 432 с. URL: http://elar.kpnu.edu.ua:8081/xmlui/bitstream/handle/123456789/3795/Kulinarna-etnolohiia-kukhnia-semy-kultur-i-ne-tilky.pdf?sequence=1&isAllowed=y

 

Далі...

 

     Брайченко О., Гримич М., Лильо І., Резніченко В. Україна. Їжа та історія. Київ : ФОП Брайченко О. Ю., 2021. 286 с. URL: https://ui.org.ua/wp-content/uploads/2022/04/ukrayina.-yizha-ta-istoriya-1.pdf

 

 

 

Далі...

 

    Власенко В. В., Семко Т. В., Криворук В. М., Іваніщева О. А. Технологія продукції ресторанного господарства : лабораторний практикум. Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2018. 248 с. URL: https://ir.vtei.edu.ua/g.php?fname=26147.pdf

 

 

 

Далі...

 

    Гастрономічна карта України. Інфографіка. URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-other_news/2142308-gastronomicna-karta-ukraini-infografika.html

 

 

 

Далі...

 

    Доцяк В. С. Технологія приготування їжі з основами товарознавства продовольчих товарів : підручник. Київ : Наш час, 2014. 400 с. URL: https://xp4stm90bvzr.frontroute.org/s11/5/9/5/9/7/59597.pdf

 

 

 

Далі...

 

    Захарчук В. Г., Кунділовська Т. А., Гайдукович  Г. Є. Технологія продукції ресторанного господарства : навчальний посібник. Одеса : ОНЕУ, Атлант ВОІ СОІУ, 2016. 479 с. URL: https://repository.ldufk.edu.ua/bitstream/34606048/21141/1/Захарчук_Технологія%20продукції%20ресторанного%20господарства.pdf

 

 

 

Далі...

 

    Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів: для підприємств громадcького харчування всіх форм власності / О. В. Шалимінов та ін. Київ : АСК, 2007. 848 с. URL: http://book4cook.in.ua/archives/278

 

 

 

Далі...

 

    Кухні народів світу : курс лекцій / уклад. Г. Й. Островська. Тернопіль, 2018. 162 с. https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/25819/1/ОСТРОВСЬКА%20Кухні%20народів%20світу.pdf

Курс лекцій з дисципліни “Кухні народів світу” розкриває основні аспекти кулінарного мистецтва народів світу та його національні особливості. У ньому висвітлено історію розвитку культури та традицій харчування народів зарубіжних країн та України, кулінарну спадщину націй. Розглянуто організацію обслуговування іноземних гостей у закладах готельно-ресторанного господарства України.

 

Далі...

 

    Лапицька Н. В. Технологія напоїв, екстрактів та концентратів : навчальний посібник / за ред. О. І. Сизої. Чернігів : НУЧK імені Т.Г. Шевченка, 2021. 217 с. URL: http://erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7572

Посібник містить відомості про сировину, що використовується для виробництва соків, безалкогольних напоїв загального та профілактичного призначення, екстрактів і концентратів, методи її зберігання. Висвітлені також дані щодо особливостей технологічного процесу виробництва соків, екстрактів, концентратів, безалкогольних і тонізуючих напоїв.

 

Далі...

 

 

Міжнародні стандарти HACCP: створення блок-схем для успішної роботи на кухні /  METRO UA // YouTube. 2018. URL:  https://www.youtube.com/watch?v=bUwaxjvBkP8&list=PLF7S90C8tkp6z0HhHXrWE_NXyRFrgJESh

Далі...

 

 

Міжнародні стандарти НАССР. Зберігання продуктів у закладі / METRO UA // YouTube. 2019. URL: https://www.youtube.com/watch?v=y5jCLVGwdSA

Далі...

 

 

Неиленко С. Лекції з кулінарної етнології (10 лекцій) / Київський національний університет культури і мистецтв // YouTube. 2020. URL: https://www.youtube.com/watch?v=cJHZMSZ7c14&list=PLF7S90C8tkp7UoZIW2mgW3xra7WdmmNuU

Далі...

    Основи ресторанної справи : навчальний посібник / уклад. Г. Я. Круль. Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020. 496 с. URL: https://archer.chnu.edu.ua/handle/123456789/946

У запропонованому виданні розглянуті основні поняття ресторанного сервісу. Розкриті питання формування внутрішнього простору та матеріально-технічного забезпечення закладів ресторанного господарства. Наведені основні етапи технологічного процесу виробництва продукції в ресторанах та способи її теплової обробки. Окремі блоки присвячені організації обслуговування в закладах ресторанного господарства та характеристиці напоїв.

 

Далі...

    Ростовський В. С., Дібрівська Н. В., Пасенко В. Ф. Збірник рецептур. Київ : Центр учбової літератури, 2010. 324 с. URL: https://2ffb317c-527a-482d-bed0-3bffdd28fc76.filesusr.com/ugd/17b04f_bb424434a88940849559226dc43da9d6.pdf

У книзі наводяться рецептури й технологія приготування принципово нових фірмових страв і кулінарних виробів, придуманих, розробленими й впроваджених кращими кулінарами, майстрами-кухарями й майстрами-кондитерами системи Укрпотребсоюзу всіх регіонів України. У створенні нових кулінарних виробів активну участь брали працівники Вінницької, Чернігівської, Івано-Франківської, Черкаської, Чернігівської й інших областей України.

 

Далі...

 

     Слащева А. В. Етнічні кухні : навчальний посібник Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 159 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2175/1/2020_NP_GRS_Etnichni%20kuhni.pdf

 У навчальному посібнику надано узагальнену характеристику етнічних кухонь країн світу, визначено набір традиційної і сучасної продовольчої сировини, проаналізовано характерні способи кулінарної обробки продуктів, наведено основний асортимент найбільш характерних страв та технології їх приготування, розглянуто особливості режиму харчування мешканців різних країн світу.

 

Далі...

     Слащева А. В. Технологія продукції ресторанного господарства : навчальний посібник Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 300 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2248/1/2020_NP_GRS_Tehnologiya%20PRG.pdf

 Навчальний посібник містить матеріали з курсу «Технологія продукції ресторанного господарства» для студентів усіх форм навчання. Матеріал навчального посібника охоплює всі групи кулінарної продукції, що виробляється у підприємствах ресторанного господарства: супи, соуси, страви з м’яса, птиці, риби, овочів, сиру, яєць, круп, макаронних виробів, бобових, а також борошняні страви та вироби, холодні та гарячі закуски, десерти. Для кожної групи кулінарної продукції визначено харчову цінність та значення у харчуванні, розглянуто традиційні та сучасні технології кулінарної обробки та приготування страв і виробів, наведено вимоги до їх якості.

 

Далі...

 

     Стахмич Т. М., Пахолюк О. М.  Кулінарна справа. Технологія приготування їжі : підруч. Київ: Грамота, 2020. 280 с. URL: https://lib.imzo.gov.ua/wa-data/public/site/books2/pidrucnnyky-posibnyky-profosvita/Kulinarna-sprava.pdf

 Підручник для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти. У підручнику висвітлено основи технології приготування їжі за новітніми методиками в мережі підприємств харчування різних форм власності, подано докладний опис основних розділів кулінарії відповідно до ДСПТО 5122-НО.55.3-5-2007 із професії «Кухар» 3, 4 й 5 розрядів. 

 

Далі...

 

     Технологія продукції ресторанного господарства : конспект лекцій / Т. В. Кравченко. Любешів, 2023. 268 с. http://www.ltklntu.org.ua/wp-content/uploads/2023/01/2023-Технологія-продукції-ресторанного-господарства-конспект-лекцій-.pdf

  

 

Далі...

 

    Campbell John, Foskett David, Ceserani  Victor. Practical Cookery = Практична кулінарія. 11-th edition. London : Hodder Education, 2014. 705 p. URL: https://www.ihmnotes.in/assets/Docs/Books/Practical_cookery.pdf

  

 

Далі...

 

   Garde manger: the art and craft of the cold kitchen = Гардманже: мистецтво і ремесло холодної кухні / the Culinary Institute of America. 4-th ed. New Jersey : John Wiley & Sons, Inc., Hoboken, 2012. 722 p. URL: https://www.ihmnotes.in/assets/Docs/Books/Garde_Manger.pdf

  

 

Далі...

 

   Gisslen W. Professional baking = Професійна випічка / photography by J. Gerard Smith. 6th ed. United States of America, 2012. 812 p. URL: https://www.ihmnotes.in/assets/Docs/Books/Professional_Baking.pdf

  

 

Далі...

 

   Gisslen W. Professional cooking = Професійна кулінарія / photography by J. Gerard Smith. 7-th ed. United States of America, 2009. 1122 p. URL: https://www.ihmnotes.in/assets/Docs/Books/Professional_Cooking.pdf

  

 

Далі...

 

   Labensky Sarah R., Hause Alan M., Martel Priscilla A. On Cooking: A Textbook Of Culinary Fundamentals = Про кулінарію: Підручник з основ кулінарії / Photographs by Richard Embery ; Drawings by Stacey Winters Quattrone and William E. Ingram. United States of America : Pearson Education, Inc., 2015. 1220 p. URL: https://archive.org/details/oncookingtextboo0000labe_05ed

  

 

Далі...

 

  The Cook’s Book of Ingredients = Кухарська книга інгредієнтів / ed. by Norma MacMillan. London : Dorling Kindersley Limited, 2010. 546 p. URL: https://pubhtml5.com/zpek/ujbl/The_Cook%26%2339%3Bs_Book_of_Ingredients/

  

 

Далі...

 

Попередній розділ

Наступний розділ

 

 

Пошук

Актуально!

УВАГА!

 

Пропонуємо ознайомитись с переліком ключових слів, пов'язнаних з Цілями сталого розвитку, які рекомендується використовувати при написанні статей для видань, що індексуються у БД Scopus. 

 

Дистанційна освіта

На Google-диску створено папку "Дистанційна освіта". Науково-педагогічні працівники і здобувачі вищої освіти мають можливість отримати повнотекстові електронні версії навчальної літератури, надіславши запит на електронну пошту бібліотеки library@mnau.edu.ua

Чеклісти для дотримання академічної доброчесності

Міжнародний проєкт Bridge підготував чеклісти з переліком дій, які допоможуть провести дослідження та оприлюднити їх результати у доброчесний спосіб. Ознайомитися з ними можна за посиланнями:

Чекліст для наукового керівника

Чекліст для магістранта й аспіранта

Безкоштовний сервіс для самоперевірки на плагіат

Duplichecker

Бібліографічний сервіс «Grafiati»

Розпочато співпрацю із сервісом автоматичного оформлення бібліографічних посилань «Grafiati».

Навігатор по веб-ресурсам для аспірантів та науковців

Навігатор по веб-ресурсам для аспірантів містить зібрання корисних Інтернет-ресурсів, що стосуються різних аспектів підготовки та захисту дисертацій, посилання на електронну бібліотеку авторефератів дисертацій, наукометричні бази даних та інші ресурси вільного доступу.

Оновлено "Рекомендації щодо оформлення текстового документа до видання"

Перевидання методичних рекомендацій "Оформлення текстового документа до видання" випущено у зв'язку з введенням в дію ДСТУ 3017:2015 «Інформація та документація. Видання. Основні види. Терміни та визначення понять» та припиненням використання в Україні ББК і впровадження УДК (постанова Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 р. № 177).

УВАГА!

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК) припинено.

Перелік журналів, що індексуються у Scopus та Web of Science

Пропонуємо вашій увазі інформацію, яка може виявитися корисною при виборі науково-педагогічними працівниками журналу для публікації своїх результатів наукових досліджень.

Перелік наукових фахових видань України. Категорія «А» та «Б»

Реєстр наукових видань України

УВАГА! «Хижацькі» журнали!

Пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями як розпізнати такі видавництва та запобігти публікаціям у них.

Перевірка наявності видання у базі Web of Science

Міжнародні наукові бази даних Web of Science та Scopus: використання у науковому та навчальному процесі

АКЦІЯ!

Бібліотека Миколаївського національного аграрного університету протягом року проводить доброчинні акції «Підтримай бібліотеку» та «Подаруй книгу бібліотеці»

Далі...

 

  © 2009-2018 Бібліотека МНАУ