|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Віртуальна виставка
|
Бабенко В. О. Концепція економіко-математичного моделювання в управлінні інноваційними процесами переробних підприємств АПК [Електронний ресурс] / В. О. Бабенко // Бізнес Інформ. - 2014. - № 11. - С. 130-133. - Режим доступу : //cyberleninka.ru/article/n/kontseptsiya-ekonomiko-matematicheskogo-modelirovaniya-v-upravlenii-innovatsionnymi-protsessami-pererabatyvayuschih-predpriyatiy На підставі виконаного аналізу визначено тенденції розвитку вітчизняного аграрного виробництва. Досліджено особливості функціонування переробних підприємств АПК України, які відрізняються багатопараметричністю і складністю інноваційних процесів; наявністю альтернатив між продуктивністю обладнання, з одного боку, вибором інноваційних технологій для виробництва продукції та втратами сільськогосподарської сировини, з іншого; специфікою вихідної сировини, що є здебільшого швидкопсувною сільськогосподарською продукцією або харчовими продуктами з обмеженим терміном споживання; значними змінами за кількістю і якістю вихідної сировини, яка може характеризуватися нестабільністю поставок через сезонність, погодно-кліматичні умови, урожайність й інші фактори. Визначено систему концептуальних положень моделювання управління інноваційними процесами переробних підприємств АПК, яка забезпечує гнучкість системи управління інноваційною діяльністю та дозволяє: врахувати фактор невизначеності у вигляді різного роду ризиків, які виникають у процесі реалізації моделювання; обрати критерії оцінки оптимізації управління; дослідити ефективність і пріоритетність запланованих інноваційних процесів. Далі... |
|
У статті розглянуто сучасний стан інноваційної діяльності харчової промисловості України, проаналізовано ключові проблеми та здійснено оцінку основних її економічних показників, на підставі яких сформульовані перспективи розвитку вітчизняного харчового виробництва.
Далі... |
|
|
Характерною ознакою сьогодення є перехід підприємств переробної галузі харчової промисловості до ринкових форм господарювання. За таких обставин у підприємств виникає потреба в підвищенні ефективності функціонування на основі впровадження досягнень науково-технічного прогресу через активізацію інноваційних процесів. Зміст і характер зрушень, які відбулися в переробній галузі харчової промисловості в останнє десятиліття, стосуються лише загальних організаційних перетворень, а основні зміни, які б могли забезпечити підвищення ефективності діяльності підприємств цієї галузі, потребують активізації інноваційних процесів, спрямованих на інноваційний розвиток підприємств і усієї галузі в цілому. Далі... |
|
|
Наводяться дослідження та аналіз пріоритетних напрямів розробки та впровадження інноваційних проектів олієжирових виробництв. Проводиться розрахунок економічної доцільності використання методу обрушення насіння соняшника з використанням рідкого азоту, наводяться переваги цього методу у порівнянні з традиційним.
Далі... |
|
Проаналізований стан інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Вивчена практика зарубіжних країн в інноваційній сфері і визначені основні напрями по освоєнню досягнень науки і техніки на підприємствах даної галузі.
Далі... |
|
|
В сучасних умовах неможливо забезпечити фінансове процвітання підприємств харчової та переробної галузі без розробки нових брендів, реорганізації менеджменту, розвитку інтелектуального потенціалу. Необхідно відзначити, що інновації в сучасній економіці можуть бути як продуктом діяльності спеціальних науково-дослідних інститутів, так і результатом інтелектуальної діяльності працівників підприємств та організацій різних форм власності, які проводять господарську діяльність з метою отримання прибутку. Далі... |
|
Крисанов Д. Ф. Інноваційно-інвестиційне забезпечення та конкурентоспроможність переробно-харчового виробництва [Електронний ресурс] / Д. Ф. Крисанов // Продовольчі ресурси. Сер. : Економічні науки. - 2015. - № 4. - С. 38-48. - Режим доступу : //nbuv.gov.ua/UJRN/precon_2015_4_8 В статті проаналізовано динаміку та структуру інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості з 2007 р., а також розкрито ситуацію із забезпеченням їх інноваційними технологіями і виробами, нематеріальними інноваціями та інвестуванням. Оцінено результативність виконання завдань Концепції національної інноваційної системи щодо харчової промисловості, обґрунтовано пропозиції по активізації інноваційної діяльності в агропродовольчому комплексі України.
Далі... |
|
|
Проаналізовано сучасний стан переробки рослинницької і тваринницької продукції в південних областях України. Запропоновано відповідні пропозицій та рекомендацій для покращення ситуації в галузі, що позитивно впливатиме на підвищення економічної ефективності всього агропромислового виробництва регіону.
Далі... |
|
|
В даному дослідженні представлено концептуальну модель ініціалізації інноваційних проектів (ІП) виробничо-переробних комплексів (ВПК), створюваних на базі існуючих чи новостворюваних аграрних підприємств. В моделі розглянуто послідовність процесів розвитку ініціалізації ІПВПК. Отримані результати дозволяють здійснити розробку методики моделювання процесів ініціалізації інноваційних проектів виробничо-переробних комплексів та управління цими процесами.
Далі... |
Повернутися на попередю сторінку...
Пошук
Актуально!
УВАГА!
Дистанційна освіта
На Google-диску створено папку "Дистанційна освіта". Науково-педагогічні працівники і здобувачі вищої освіти мають можливість отримати повнотекстові електронні версії навчальної літератури, надіславши запит на електронну пошту бібліотеки library@mnau.edu.ua
Чеклісти для дотримання академічної доброчесності
Міжнародний проєкт Bridge підготував чеклісти з переліком дій, які допоможуть провести дослідження та оприлюднити їх результати у доброчесний спосіб. Ознайомитися з ними можна за посиланнями:
Чекліст для наукового керівника
Чекліст для магістранта й аспіранта
Безкоштовний сервіс для самоперевірки на плагіат
Бібліографічний сервіс «Grafiati»
Розпочато співпрацю із сервісом автоматичного оформлення бібліографічних посилань «Grafiati».
Навігатор по веб-ресурсам для аспірантів та науковців
Оновлено "Рекомендації щодо оформлення текстового документа до видання"
УВАГА!
УВАГА!
Вебінари від компаній Elsevier та Clarivate Analytics.
Складання бібліографічних посилань за Національним стандартом України ДСТУ 8302:2015
Перелік журналів, що індексуються у Scopus та Web of Science
Перелік наукових фахових видань України. Категорія «А» та «Б»
Реєстр наукових видань України
УВАГА! «Хижацькі» журнали!
Перевірка наявності видання у базі Web of Science

АКЦІЯ!
Бібліотека Миколаївського національного аграрного університету протягом року проводить доброчинні акції «Підтримай бібліотеку» та «Подаруй книгу бібліотеці»
| © 2009-2018 Бібліотека МНАУ |
















КАЛЕНДАР










